Toç Bir-Sen Başkanının okuduğu şiir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İTİŞ KAKIŞ YAŞANDI

Memur-Sen ve Kamu-Sen yetkilileri arasında da gerilim yaşandı. Toplantının başında yetki tartışması yaşanan sendikalar arasında Başbakanlık koridorlarında kısa süreli itiş kakış yaşandı. Memur-Sen yetkililerin, iğneleyici şiirlerle Kamu-Sen üyelerine hakaret ettiği savunuldu. Yasaya göre 15 Ağustos'ta başlaması gereken toplu görüşmeler, bu tarihin hafta sonuna denk gelmesine rağmen gerçekleştirildi.

Toplantıda, bu yıl toplu görüşme yetkisini alan Memur-Sen ile önceki yılların yetkili sendikası Kamu-Sen görevlileri arasında da 'şiir tartışması' yaşandı. Memur-Sen'e bağlı TOÇ Bir-Sen Başkanı Günay Kaya, konuşmasında "Benden selam söyleyin, çattım çanağa / Kokmadıktan sonra hiç güllenmesin / Kargayı sokmayın gül olan bağa / Gübre müptelası, bülbüllenmesin." dizelerinden oluşan bir şiir okudu. Kamu-Sen yetkilileri ise şiirde kendilerine hakaret edildiğini iddia etti. Tartışma, toplantıya verilen arada da devam etti.


Ancak masada yaşanan gerilim bununla bitmedi. Gerilen sinirler, basın mensupları toplantı salonundan çıkarıldıktan sonra da bir başka biçim aldı. Toplantının ?gündemi belirleme? kısmına geçildiğinde Kamu-Sen ile Memur-Sen arasında anlaşmazlık çıktı. Kamu-Sen'in geçen yıl alınan ancak hükümetin hayata geçirmediği hükümlerin bu yılki gündemin ilk sırasına yerleşmesi konusundaki ısrarına Memur-Sen tepki gösterdi. Bununla ilgili söz alan Memur-Sen temsilcisi ayağa kalkarak, ?Size sadece Revai'den bir dörtlük okumak istiyorum? dedi ve şu dörtlüğü okudu:

?Benden selam söylen çattım çanağa,

Korkmadıktan sonra gül güllenmesin

Sokmayın kargayı gül olan bağa

Gübre müptelası bülbüllenmesin?

Bu sözler üzerine masada büyük bir tartışma yaşanırken, Kamu-Sen heyeti ayağa kalkarak, ?Bize 'gübre müptelası karga' dedi. Bize küfür etti? diyerek tepki gösterdi. Memur-Sen heyeti ?Siz neden üzerinize alınıyorsunuz? Biz kimseye demedik? dese de iki heyet arasındaki tartışmanın dozu yükseldi. Bu arada Kamu-Sen heyetinden Memur-Sen heyetine küçük bir not kağıdı gitti. Kağıtta, Şair Nef'i'nin ünlü dörtlüğü yazıyordu.

?Tahir Efendi bana kelp demiş

İltifatı bu sözde zâhirdir.

Malikî mezhebim benim, zira

İtikadımca kelp tahirdir?

Memur-Sen'lilerin, ?Bize köpek denmiştir? diyerek tepki göstermesi üzerine kavga çıkınca Bakan, toplantıya ara vermek zorunda kaldı.

VE ARBEDE ÇIKTI

Verilen ara üzerine salonun dışına çıkan heyetler arasında tartışma sürerken, Memur-Sen heyetinden bir temsilcinin Kamu-Sen temsilcisine ?Yalaka? diye bağırması üzerine beklenen oldu. Saatlerdir süren gerilim bu sözle birlikte arbedeye dönüştü. İtiş kakış yaşanırken, yumrukların havalanması üzerine salondaki iki konfederasyon başkanı koridora çıktı ve arbede sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber